European Money Quiz

European Money quiz – Europese Week van het Geld

Op 28 maart 2019, tijdens de ‘Week van het geld’, vindt de Nederlandse finale van de European Money Quiz plaats. Deze Kahoot quiz is bedoeld om de financiële kennis van jongeren te verbeteren.

Doe jij dit jaar mee met jouw leerlingen (13-15 jaar)?

Schrijf je snel in, er is plek voor 40 klassen.  

European money quiz

Week van het geld – European Money Week

De Europese Week van het Geld is een jaarlijks initiatief ter bevordering van financiële educatie in heel Europa. De week wordt georganiseerd door nationale bankverenigingen in heel Europa, en wordt gecoördineerd door de European Banking Federation. Tijdens de ‘European Money Week’ worden honderden activiteiten georganiseerd in meer dan 20 landen, om financiële kennis in Europa te bevorderen. Een onderdeel daarvan is de European Money Quiz.

European Money Quiz?

Dit jaar doet Nederland voor de tweede keer mee met de European Money Quiz! Deze quiz wordt gespeeld via een livestream van het online onderwijsplatform Kahoot. De quiz kan gespeeld worden door leerlingen tussen de 13 en 15 jaar, van alle niveaus op het voortgezet onderwijs. Leerlingen uit heel het land strijden op 28 maart 2019 tegen elkaar tijdens de Nederlandse finale. De winnaars gaan 7 mei 2019 Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Brussel!

Winnaars?

De winnende klas van de Nederlandse finale wint €500 voor een educatief uitje. De klassen die eindigen op de tweede en derde plaats zullen een troostprijs ontvangen.

Twee leerlingen uit de winnende klas zullen Nederland vertegenwoordigen in Brussel onder begeleiding van de docent. Zij zullen strijden tegen de beste deelnemers uit meer dan 30 Europese landen. Win je de Europese finale in Brussel? Dan win je €3000 voor jouw school.

Details

Wanneer: 28 maart 2019

Tijd: 9.30 – 10.30

Waar: Bij jou op school