European Money Quiz

European Money quiz in Nederland

European money quiz

In verband met het Coronavirus is de European Money Quiz van 26 maart helaas afgelast, maar…

Dit jaar kon de European Money Quiz helaas niet doorgaan. Of nouja, niet in zijn originele vorm. Samen met de Nederlandse Vereniging van Banken bedachten wij een leuk alternatief: een coronaproof quiz over geld. Speciaal voor het voortgezet onderwijs. Speel hem nu op Kahoot met jouw leerlingen: European Money Quiz 2020 – Nederland. 20 minuten, 10 vragen. Ga jij de uitdaging aan?

De European Money Quiz (EMQ)

Ieder jaar vindt tijdens de Nederlandse ‘Week van het geld’ ook de Europese Week van het Geld plaats. De European Money Quiz is hier een onderdeel van. De quiz is bedoeld voor leerlingen van 13 t/m 15 jaar en laat de jongeren nadenken over geld. Zo vergroot je op een leuke manier de financiële kennis van je leerlingen.

European Money Quiz – alles op een rijtje

  • Een quiz voor jongeren van 13 t/m 15 jaar van alle niveaus van het voortgezet onderwijs.
  • Met de quiz vergroot je op een leuke, spannende én leerzame manier het financiële bewustzijn van je leerlingen.
  • De Kahoot quiz vindt plaats in de Week van het geld (23 t/m 27 maart 2020).
  • Het is een live quiz, op hetzelfde moment spelen je leerlingen tegen leeftijdsgenoten.
  • De winnende klas van Nederland krijgt €500 voor een educatief uitje en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Brussel.

Vergroot het financiële bewustzijn van je leerlingen

In het Nederlandse onderwijs is er weinig aandacht voor finaciële educatie. Toch is dat hard nodig, want uit een onderzoek van Nibud blijkt dat jongeren die vroeg leren goed met geld om te gaan, later minder vaak in financiële problemen komen.

Door het financiële bewustzijn van jongeren op vroege leeftijd te verhogen, leg je de basis voor financiële redzaamheid als ze volwassen zijn. Jong geleerd is oud gedaan. Doe daarom mee aan de European Money Quiz. Zo verbeter je op een leuke, spannende én leerzame manier de financiële kennis van je leerlingen.

Win prachtige prijzen

Je kunt met je klas een aantal mooie prijzen winnen. Zo krijgt de winnende klas van Nederland €500 voor een educatief uitje. De klassen die eindigen op de tweede en derde plaats ontvangen een troostprijs.

Twee leerlingen uit de winnende klas mogen Nederland  vertegenwoordigen tijdens de internationale finale. Daar strijden ze tegen de beste deelnemers uit 28 Europese landen.  De internationale finale vindt in mei 2020 online plaats – in eigen land –  en niet in Brussel. Dit vanwege het coronavirus. Win je de finale in Brussel? Dan krijgt jouw school €3000.

Durf jij met je klas de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan gratis aan. Wees er snel bij, want er is slechts plaats voor 100 scholen.

Na je inschrijving nemen we contact met je op en krijg je een uitgebreide docentenhandleiding om de quiz zo goed mogelijk voor te bereiden.

Meer over de European Money Quiz

De Europese Week van het Geld is een jaarlijks initiatief ter bevordering van financiële educatie in heel Europa. De week wordt georganiseerd door nationale bankverenigingen in heel Europa, en wordt gecoördineerd door de European Banking Federation.

Tijdens de ‘European Money Week’ worden honderden activiteiten georganiseerd in meer dan 20 landen. De European Money Quiz is hier een onderdeel van en vindt in 2020 voor de derde keer plaats. Ook Nederland doet mee. Codename Future organiseert het evenement voor de Nederlandse Vereniging van Banken. De quiz is altijd in het Nederlands, ook tijdens de Europese finale in Brussel.

European Money Quiz in 2019

In 2019 deed Nederland voor de tweede keer mee met de European Money Quiz. Deze quiz werd gespeeld via een livestream van het online onderwijsplatform Kahoot.  In 2019 streden er  50 verschillende klassen mee tijdens de Nederlandse finale op 28 maart 2019. De winnaars van de Nederlandse finale hebben Nederland vertegenwoordigd tijdens de Europese finale in Brussel op 7 mei 2019. Helaas heeft Nederland niet gewonnen. Lees hier de ervaringen van de winnende klas.

Wil je dit jaar meedoen aan de European Money Quiz? Schrijf je dan nu gratis in. Er is slechts plaats voor 100 scholen, dus mis je kans niet.