European Money Quiz

European Money quiz in Nederland

European money quiz

Elk jaar tijdens de ‘Week van het geld’, vindt ook de Europese Week van het Geld plaats, met als onderdeel de European Money quiz. Deze quiz is bedoeld voor leerlingen van 13 t/m 15 jaar en laat jongeren nadenken over geld. Deze pagina gaat over de European Money Quiz in Nederland.

Deze Kahoot quiz is bedoeld om de financiële kennis van jongeren te verbeteren. Doe jij met jouw klas mee? Je kunt je alvast kosteloos aanmelden voor de European Money Quiz in 2020. De week van het geld vindt plaats van 23 tot 27 maart 2020.

Week van het geld – European Money Week

De Europese Week van het Geld is een jaarlijks initiatief ter bevordering van financiële educatie in heel Europa. De week wordt georganiseerd door nationale bankverenigingen in heel Europa, en wordt gecoördineerd door de European Banking Federation. Tijdens de ‘European Money Week’ worden honderden activiteiten georganiseerd in meer dan 20 landen, om financiële kennis in Europa te bevorderen. Een onderdeel daarvan is de European Money Quiz.

European Money Quiz?

In 2019 deed Nederland voor de tweede keer mee met de European Money Quiz! Deze quiz werd gespeeld via een livestream van het online onderwijsplatform Kahoot. De quiz kan gespeeld worden door leerlingen tussen de 13 en 15 jaar, van alle niveaus op het voortgezet onderwijs. In 2019 streden er  50 verschillende klasse nmee tijdens de Nederlandse finale op 28 maart 2019. De winnaars van de Nederlandse finale hebben Nederland vertegenwoordigd tijdens de Europese finale in Brussel op 7 mei 2019.

Winnaars?

De winnende klas van de Nederlandse finale wint €500 voor een educatief uitje. De klassen die eindigen op de tweede en derde plaats zullen een troostprijs ontvangen.

Twee leerlingen uit de winnende klas zullen Nederland vertegenwoordigen in Brussel onder begeleiding van de docent. Zij zullen strijden tegen de beste deelnemers van 28 Europese landen. Win je de Europese finale in Brussel? Dan win je €3000 voor jouw school.

Bekijk hier een leuke impressie van een klas die mee deed aan de Nederlandse finale van de European Money Quiz 2019.