Over Ik & Geld

Over Ik & Geld

De lessenserie Ik & Geld is ontwikkeld door Codename Future en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Codename Future bereidt jongeren voor op hun actieve rol in de samenleving. Ook op financieel gebied willen wij jongeren voorbereiden op hun toekomst en hen de juiste handvatten geven.

Lessenserie Ik & Geld

De lessenserie Ik & Geld wordt al een aantal jaren door veel scholen gebruikt om jongeren om te leren gaan met geld. In de afgelopen jaren heeft Ik & Geld tienduizenden jongeren op het Voortgezet onderwijs bereikt.

Sinds september 2017 is de lessenserie Ik & Geld te vinden in de geheel vernieuwde digitale omgeving; De Teacher’s Tool van Codename Future. Uiteraard staat de interactie met de studenten voorop, door middel van stellingen en quizzen kun je het gesprek in de klas aangaan. In de Teacher’s Tool vind je naast de digibordlessen (interactieve presentaties) ook de docentenhandleiding en werkbladen voor de leerlingen.

De Nederlandse Vereniging van Banken de lessenserie kosteloos beschikbaar voor voortgezet onderwijs scholen! De lessenserie Ik & Geld is het hele jaar door te gebruiken en is natuurlijk ook inzetbaar voor de Week van het geld, dat elk jaar in maart plaats vindt. De lessenserie is universeel inzetbaar, dus je kunt het bij elk vak inzetten voor verschillende doelgroepen.