Finale European Money Quiz in Brussel

Finale European Money Quiz

Op maandag 6 mei was het zo ver, de Nederlandse finalisten Gioia en Daantje, van het Comenius College in Nieuwerkerk, reisden samen met hun economie docente af richting Brussel voor het spelen van de internationale finale van de European Money Quiz 2019!

Eind maart waren zij de finalisten van de Nederlandse finale van de European Money quiz. Zij hebben samen met hun klas gestreden voor de titel doormiddel van het spelen van een Kahoot! quiz met als onderwerp financiële educatie. Tijdens de Europese finale in Brussel namen deze twee meiden het op tegen leeftijdsgenootjes, scholieren tussen de 13 en 15 jaar oud, afkomstig uit 28 Europese landen.

Finale in Brussel

Maandag 6 mei stond in het teken van kennismaken met elkaar. Diverse kennismakingspellen en activiteiten stonden er op het programma. Een leuke manier om scholieren vanuit heel Europa op een educatieve manier samen te brengen.

Op dinsdagmorgen 7 mei, de dag van de finale, was het dan echt zo ver. Na een korte introductie werden alle finalisten opgeroepen zich klaar te maken voor de eerste finale ronde. Finale European Money Quiz BrusselEen finale ronde van 45 minuten waarin alle teams de eerste 15 vragen moesten beantwoorden. Na de eerste ronde was er tijd voor de lunch en voorbereiding op de tweede ronde met opnieuw 15 vragen.
Gioia en Daantje hebben zich vooraf goed voorbereid door samen opnieuw de opdrachten uit hun economieboek te maken. Ze vonden beide speelrondes heel erg spannend maar vooral ook erg leuk.

Er was dan ook een grote teleurstelling op beide gezichten te zien toen bleek dat ze de top 10 niet behaald hadden. Toch gaven ze zelf aan dat ze hun deelname absoluut niet hadden willen missen en ze veel hebben geleerd. Ook het contact maken met scholieren uit andere landen vonden ze leerzaam. Ze vonden het een erg leuke ervaring. De European Money Quiz van 2019 is gewonnen door scholieren uit Slovenië. Bekijk hier een impressie van de finale in Brussel

 

Het Comenius college in Nieuwerkerk zal volgend jaar  ook weer mee strijden. Ga jij ze met jouw klas verslaan? Je kunt je hier aanmelden voor de European Money Quiz 2020

,

No comments yet.

Geef een reactie