Winnaar European Money Quiz 2018

De – European Money quiz – Europese Week van het Geld is een jaarlijks initiatief ter bevordering van financiële educatie in heel Europa. De week wordt georganiseerd door nationale bankverenigingen in heel Europa, en wordt gecoördineerd door de European Banking Federation. Ieder jaar gedurende één week in maart worden honderden activiteiten georganiseerd in meer dan 20 landen, om financiële kennis in Europa te bevorderen.  De European Money Quiz werd dit jaar gespeeld tijdens de Week van het Geld en is bedoeld om de financiële kennis van kinderen op de leeftijd van 13 tot 15 jaar te testen en te verbeteren.

Op donderdag 15 maart 2018 heeft de Nederlandse finale van de European Money Quiz plaatsgevonden. De quiz werd door 20 Nederlandse klassen tegelijktijdig gespeeld via een livestream van het online onderwijsplatform Kahoot!.

De Nederlandse finale is gewonnen door klas A3 van het Tabor College, vestiging Werenfridus te Hoorn. Twee leerlingen uit deze klas zullen binnenkort met hun docent afreizen naar Brussel, om daar op 8 mei Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Europese finale. Zij zullen daar strijden tegen teams uit bijna 30 andere Europese landen.

winnaar european money quiz

De winnende klas heeft daarnaast een prijs gekregen van de Nederlandse Vereniging van Banken. Op vrijdag 23 maart heeft de NVB een cheque uitgereikt aan de hele klas, te besteden aan een educatief dagje uit.

No comments yet.

Geef een reactie